Тест

Фізичну силу чоловіка можна визначити по голосу

У дослідженні, опублікованому у журналі "Royal Society", науковці припускають універсальність цієї властивості людського мозку. Мовляв, проведені ними експерименти є прямим свідченням того, що представники обох статей можуть за голосом розпізнати фізичну силу чоловіків, передає ВВС.

Еволюція загострила наш зір, давши чудову можливість за допомогою очей визначати рівень небезпеки, що чатує ззовні, включно із тією, що становлять один для одного homo sapiens.

Однак, дивитися і бачити можна не завжди, якщо, скажімо, ідеться про великі відстані чи темряву. Відтак, припускають вчені, невидиму загрозу можна визначити за допомогою слуху.

Для підтвердження припущення дослідники University of California Santa Barbara попросили студентів визначити фізичну міць чоловіків, давши послухати короткі уривки записів їхніх голосів.

Результат підтвердив гіпотезу науковців. Прикметно, що у випадку із голосами жіночими отримані дані виявилися не такими переконливими.

Вчені стверджують - їхнє дослідження безпосередньо свідчить про те, що природний відбір сприяв формуванню структури головного мозку таким чином, аби войовничі здібності представників сильної статі можна було визначити лише за їхніми голосами.

Відтак, припускають науковці, інформація, яку ми отримуємо за допомогою слуху, доповнює ту, яку можна визначити лише за допомогою зору.