М'ясо сприяє швидшій статевій зрілості дівчат – вчені

— 21 червня 2010, 10:27

Британські дослідники порівняли харчування понад 3 тисячі 12-річних дівчат. Вони виявили, що споживання понад 8 порцій м'яса на тиждень у 3-річному віці і споживання понад 12 порцій у 7-річному віці має сильний зв'язок із раннім настанням менструацій, пише ВВС.

У статті, опублікованій у виданні Public Health Nutrition, йдеться, що дієта, багата на м'ясо, може краще підготувати тіло до вагітності, і таким чином пришвидшує пубертатний період.

Під час 20 століття середній вік, коли в дівчат починаються менструації, досить серйозно впав, але зараз виглядає, що він вирівнюється.

Вважається, що причиною цьому є краще харчування та зростання кількості випадків ожиріння, яке впливає на гормони.

В цьому останньому дослідженні команда науковців використовувала дані групи дітей, за якими велося спостереження від народження.

У віці 12 років 8 місяців вони розділили дівчат на дві групи: тих, у кого почалися "місячні", і тих, у кого ще не почалися. Науковці порівняли їхнє харчування у віці 3, 7 та 10 років і виявили, що споживання м'яса в дитинстві має виражений зв'язок із ранніми менструаціями.

У віці 7 років, шанси того, що менструація у дівчинки почнеться до 12 років, варіювалися аж на 75% залежно від кількості споживаного м'яса.

Хоча це конкретне дослідження не брало до уваги вагу тіла, попередні дослідження показували, що більші дівчата досягають зрілості раніше.

Ранішні місячні пов'язують із більшим ризиком раку грудей - можливо, через те, що жінки зазнають довшого впливу гормону естрогену протягом життя.

Проте науковці не стали рекомендувати скоротити споживання м'яса внаслідок цього конкретного дослідження. Дехто каже, що споживання м'яса може краще підготувати тіло до вагітності.

Реклама:

Головне сьогодні