Створено програму для виявлення депресивних блогерів

— 22 червня 2010, 14:16

Нове програмне забезпечення, створене фахівцями Університету Бен Гуріона, дозволить аналізувати записи в блогах на предмет депресивності.

Програма буде шукати в блогах певні слова та словосполучення, а також описи і метафори, які можуть вказувати на психічний і емоційний стан автора, пише Лента.ру з посиланням на "Гаарец".

У ході тестування програми на тисячі записів у блогах було виявлено, що її висновки на 80% збігаються з оцінками професійних психотерапевтів.

За словами керівника групи розробників - професора Яїра Ньюман, ця технологія допоможе медичним працівникам визначати осіб, які потребують лікування. Згодом ці особи зможуть отримати рекомендацію про необхідність спеціалізованої допомоги.

Ньюман сказав, що для аналізу блогів фахівці повинні будуть отримати відповідний дозвіл блогерів. За його словами, розробка може бути особливо затребувана в США. Саме ця країна відрізняється високим рівнем депресії у населення.

Програма була створена на кошти міністерства оборони Ізраїлю. При цьому представники університету повідомили, що програма не буде використовуватися оборонним відомством у військових цілях. У той же час Ньюман застеріг від використання розробки і на підприємствах.

У травні стало відомо про іншу розробці ізраїльських вчених. Група фахівців з Єврейського університету в Єрусалимі розробила механізм автоматичного визначення сарказму.

Реклама:

Головне сьогодні