В Україні близько 340 тисяч ВІЛ-інфікованих

— 9 липня 2010, 16:02

Кількість нових випадків ВІЛ-інфекції у 2009 році в Україні збільшилася на 5% .

Загальна ж кількість ВІЛ-інфікованих, за оцінками, в Україні становить близько 340 тисяч осіб, оскільки через тривалий інкубаційний період складно виявити вірус.

Про це повідомив регіональний директор Об'єднаної Програми ООН по ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС) для країн Європи і Центральної Азії Деніс Брун

Він відзначив, що в абсолютних цифрах кількість нових випадків ВІЛ-інфекції в 2009 році становила 19 тисяч 840, проти 18 тисяч 963 у 2008-му році, пише УНІАН.

За словами Бруна, кількість нових випадків ВІЛ-інфекції у Росії зросла на 8%, у Білорусі - на 22%, у Грузії - на 10%.

Він також повідомив, що останні звіти з країн регіону з цього питання свідчать, що "ситуація не дуже хороша", оскільки в усьому регіоні збільшує кількість ВІЛ-інфікованих людей.

"Ми не бачимо прогресу в уповільненні розповсюдження ВІЛ" - підкреслив Брун, при цьому він додав, що профілактична робота в країнах згортається.

Деніс Брун зазначив, що найбільше випадків захворювання, як і раніше, фіксується серед споживачів ін'єкційних наркотиків, однак ситуація посилюються тим, що у цієї категорія людей є дружини, партнери і знайомі. Це, за його словами, призводить до збільшення кількості інфікованих статевим шляхом.

Він підкреслив, що дуже важливо проводити профілактичну роботу саме серед наркоманів, оскільки інфекція "виплескується" за межі цієї групи.

Реклама:

Головне сьогодні