Перельман пояснив, чому відмовився від мільйона

— 1 липня 2010, 14:04

За словами математика, він повідомив інституту про своє рішення тиждень тому. "Я відмовився (від премії). Ви знаєте, у мене було дуже багато причин і в ту, і в іншу сторону. Тому я так довго вирішував", - зауважив Перельман.

"Якщо говорити зовсім коротко, то головна причина - це незгода з організованим математичним співтовариством. Мені не подобаються їхні рішення, я вважаю їх несправедливими", - заявив науковець.

"Я вважаю, що внесок у вирішення цієї задачі (доказ гіпотези Пуанкаре) американського математика Гамільтона (Ричард Гамільтон) нітрохи не менший за мій", - додав Перельман.

[L]

Тим часом на офіційному сайті Математичного інституту Клея повідомляється, що восени установа прийме рішення про те, як витратити преміальні гроші на користь науці.

Рішення про присудження Премії тисячоліття російському математику Григорію Перельману було прийнято інститутом Клея ще 18 березня - за доказ гіпотези Пуанкаре, повідомляє "Інтерфакс".

8-9 червня у Парижі відбулася наукова конференція, у рамках якої пройшла церемонія вручення Премії тисячоліття, однак петербурзький математик туди не приїхав.

Перельман не вперше відмовився від високої нагороди. У 2006 році його удостоїли найпрестижнішої нагороди в математиці - премії Філдса, однак він відмовився від медалі і грошової винагороди в 15 тис. канадських доларів.

Реклама:

Головне сьогодні