Електрички до ЧАЕС припинять рух через радіацію та борги

— 14 липня 2010, 11:27

Південно-західна залізниця оголосила, що з 19 липня нинішнього року буде вимушена призупинити рух електропоїздів, що забезпечують перевезення працівників електростанції від міста Славутич до Чорнобильської атомної електростанції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Через радіаційне забруднення рухомого складу, що тривалий час експлуатується на екологічно забрудненій території, а також нестачу коштів Південно-західна залізниця надалі не зможе забезпечувати належну безпеку руху і проведення поточного ремонту і технічного обслуговування цих електропоїздів", - повідомляє прес-служба залізниці.

Також, за даними служби, ЧАЕС заборгувала Південно-західній залізниці 5,6 мільйонів гривень за березень-червень поточного року.

Наразі перевезення працівників ЧАЕС між станціями "Славутич" і "Семиходи" забезпечує 5 пар електропоїздів N901-910.

Крім них, на незабрудненій радіацією ділянці до станції "Іолча" (Білорусія) курсує 2 пари електропоїздів з Чернігова на добу, а до станції "Неданчичи" - ще 3 пари.

У випадку скасування електропоїздів N901-910 ділянка залізниці між станціями "Іолча" і "Семиходи" залишиться без регулярного руху.

Реклама:

Головне сьогодні