Художник створив панно з 200 тисяч мурах

— 14 липня 2010, 15:11

Художник з Каліфорнії Кріс Трумен створив панно з 200 тисяч мертвих мурашок, повідомляє The Daily Telegraph.

На картину, що має назву "Автопортрет з рушницею", чоловік витратив кілька років та 2,5 тисячі доларів.

Однак Трумену вдалося виручити з полотна чималу суму - 35 тисяч доларів. Саме за стільки придбала готову картину американська організація "Ripley's Believe It or Not!", що спеціалізується на колекціонуванні незвичайних об'єктів.

32-річний Кріс Трумен розповів, що спочатку планував відловлювати комах для панно своїми силами. Та згодом він усвідомив, що на це йому будуть потрібні роки.

Тож чоловік вирішив, що доцільніше купувати комах через інтернет - їх продають як корм для тварин.

Художник купував мурах партіями по 40 тисяч штук. Ціна кожної партії становила 500 доларів США, тобто загальна собівартість панно досягла 2500 доларів.

Трумен убивав куплених мурах і з допомогою пінцета розкладав так, щоб у результаті склалося зображення дитини - самого автора в ранньому дитинстві.

На створення панно чоловікові знадобилося кілька років.

"Мені знадобилося кілька років, але не через фактичну праці, а тому, що в якийсь момент я почав відчувати себе погано про вбивстві мурах. Тож я зупинив проект на рік", - розповів Трумен.

Правда, потім він усвідомив, що життя вже вбитим мурашкам не повернути, і вирішив таки завершити справу.

За словами Трумена, поштовхом до створення цього незвичайного панно послужило одне з дитячих спогадів. Колись давно п'ятирічний Кріс і його брат розорили мурашник і були покусані комахами.

Реклама:

Головне сьогодні