Тест

"Карія Тур" віддаватиме гроші, коли повернеться останній турист

"Поки що ми не почали програму з повернення грошей. Приступимо до цього, коли повернеться наш останній турист", - розповіли газеті "Сегодня" у керівництві оператора.

За даними посольства Туреччини в Україні, останні троє українських туристів повернуться на Батьківщину 22 липня. А всього з 18 по 22 липня додому прилетить 51 людина.

Підтвердили це і в авіакомпанії МАУ, що займається перевезенням клієнтів проблемного туроператора.

[L]

"До 16 липня ми виконували рейси, що були замовлені саме "Карією", - повідомила прес-секретар компанії МАУ Євгенія Сацька.

"Хоча оплатив оператор рейси до 11 липня, але ми повертали людей безкоштовно. А тепер клієнтам "Карії" вже виділяють місця у своїх рейсах інші туроператори - "Тез-Тур", "Корал", "Пегас", - додала вона.

"Карія Тур" заявила, що їхній турецький партнер Sunspot завдав їм збиток у 2 млн. доларів. Стільки "Карія" перерахувала на бронювання готелів, переїзди і т.д.

"Ми намагаємося з'ясувати, де гроші, але поки зв'язок із представниками Sunspot відсутній. Однак це не означає, що ми чекатимемо, поки повернемо ці мільйони. Гроші постраждалим фірмам хочемо повертати незалежно від цього: подивимося активи фірми, рахунки", - заявили у туроператора.

У Державній службі туризму і курортів повідомили, що питання про ліквідацію "Карія Тур Юкрейн", що була створена в 2009 році, поки не порушувалося.

"Ми зможемо порушити це питання, якщо до відділу безпеки туризму Держслужби надійдуть офіційні скарги. Їх поки не було", - заявили у службі.