Як стати власником "білого" iPhone – пояснення центру радіочастот

— 19 липня 2010, 17:03

Так в Українському державному центрі радіочастот прокоментували ситуацію щодо ввезення та продажу в Україні нової моделі смартфону від Apple та порядку його застосування.

"Треба відзначити, що більшість імпортерів відповідально ставляться до просування на ринок своєї продукції. Але, на превеликий жаль, існують певні проблеми у стосунках з виробниками деяких мобільних телефонів. Скажімо, з виробниками тих же iPhone", - зауважують в УДЦР.

"Вони, здається, не бажають працювати на українському ринку у легальний спосіб. І тим, хто дуже хоче стати власником смартфону, хочемо повідомити, що дана марка апарату не сертифікована. А звідси виникає й проблема - телефон офіційно ввозитися імпортерами не може, а відповідно й реалізовуватися у нас", - заявляють у центрі.

На даний час, підкреслюють в УДЦР, товарні партії зазначених телефонів вважаються ввезеними з порушенням митних правил, і тому їх реалізація незаконна. Відповідно вони будуть вноситись до "сірого" списку, а згодом, якщо їх власник не зміг довести легальне походження телефону, відключатись.

Разом з тим кожен українець може ввезти з-за кордону в Україну два телефони з особистою метою. Для подальшого користування необхідно зареєструвати в УДЦР IMEI завезеного або надісланого з-за кордону телефона. Для цього до центру треба надіслати пакет документів.

Всю інформацію довідкового характеру можна отримати на сайті УДЦР - www. ucrf.gov.ua або зателефонувавши до його сall-центру - 422-85-85.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні