Британія обмежує міграцію з-за меж ЄС

— 20 липня 2010, 11:26

Організаціям, що запрошують на роботу співробітників з-за кордону, встановлено ліміт на кількість працівників, яких вони зможуть привезти до Великобританії в термін до 31 березня 2011 року, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Ліміт розраховано для кожної організації окремо, причому для багатьох з них він складає нуль людей, що означає, що вони зможуть лише продовжити візи вже працюючим на них іноземцям, але не зможуть найняти нових.

Встановлено обмеження і на число висококваліфікованих фахівців, що самостійно переїжджають у Британію в пошуках роботи. Крім того, підвищено вимоги до їхніх заробітків та освіти.

Раніше уряд Британії вже заявляв про намір знизити імміграцію, впустивши до квітня 2011 на територію країни не більш 24 тисяч людей з-за меж Євросоюзу. Це на 5% менше, ніж у поточному році.

Як кажуть у британському Кабінеті міністрів, цей захід тимчасовий і потрібен для того, щоб скоротити число приїжджих, поки новий уряд не розробить правила введення квот на число іммігрантів.

Усіх британських роботодавців, які коли-небудь запрошували співробітників з-за кордону, розділили на дві категорії. Ті, кому не пощастило потрапити в категорію "B", більше не зможуть наймати персонал з-за меж Євросоюзу - принаймні, доти, поки не буде введено нові міграційні правила.

Крім того, встановлено щомісячний ліміт на видачу віз по заявах від висококваліфікованих працівників, що бажають працювати в Британії. Якщо заява задовольняє необхідні вимоги, але не вписується у відведений ліміт, її відкладуть на наступний місяць.

Таким чином, якщо потік бажаючих одержати дозвіл на проживання і роботу у Великобританії не зменшиться, кількість таких "претендентів у черзі", які очікують нової квоти, буде з кожним місяцем лише збільшуватися.

Підвищено і вимоги до претендентів: тепер, щоб претендувати на візу, вони повинні набрати за спеціально розробленою системою не 95, а 100 балів, що означає додаткові вимоги до рівня освіти або доходів кандидата.

Нововведення не торкнуться лише висококваліфікованих фахівців, що мають ступінь MBA або заробляють більше 150 тисяч фунтів на рік (близько 225 тисяч доларів).

Крім того, всі зміни не стосуються до вихідців з країн-членів ЄС: вони, як і раніше, зможуть безперешкодно жити і працювати у Великобританії.

Реклама:

Головне сьогодні