В Україні найвищі темпи поширення СНІДу в Європі

— 20 липня 2010, 15:24

Експерти дійшли висновку, що основними причинами епідемії є споживання наркотиків, небезпечна сексуальна поведінка і соціальна дискримінація, що не дозволяє зараженим звертатися по допомогу.

Особлива увага в доповіді привернена до долі дітей та підлітків, змушених жити на вулиці та брати участь у наркоторгівлі, проституції та інших видах нелегальної діяльності, повідомляє Ліга.

[L]

Як зазначають експерти ЮНІСЕФ, зараження ВІЛ-інфекцією в п'ятьох регіонах РФ зросло з 2006 року на 700%, а темпи зараження в Україні зараз - найвищі в Європі.

За словами директора ЮНІСЕФ Ентоні Лейка, зусилля зі стримування поширення хвороби наштовхуються на сильну політичну і соціальну протидію. Дітей, інфікованих ВІЛ, найчастіше не допускають до шкіл та піддають гонінням.

Доступ хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих людей до медичного обслуговування - одна з головних тем міжнародної конференції, що відкрилася в неділю у Відні.

Раніше посол США в Україні Джон Теффт у ході зустрічі з міністром охорони здоров'я Зіновієм Митником заявив, що Штати мають намір запропонувати свою допомогу в боротьбі з поширенням ВІЛ/СНІДу та туберкульозу в Україні.

Реклама:

Головне сьогодні