2010 рік може стати найтеплішим за всі часи метеоспостережень

— 20 липня 2010, 15:44

"Цей рік аномальний, якщо ми подивимося середню приземну температуру по Земній кулі або по Північній півкулі. Він, можливо, навіть стане рекордним за весь період спостережень", - заявив голова Росгідрометцентру Олександр Фролов.

За його словами, таким висновкам може сприяти, зокрема, аномальна спека, що встановилася на більшій частині території Росії. 30-градусні позначки температура перевищує навіть у Якутії, зауважив він.

Крім того, у поточному році, за словами голови Росгідромету, дуже швидко тануть льоди в Арктичному регіоні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Швидкість танення унікальна і, очевидно, цього року навіть може побити рекорд 2007 року, коли на одну третину скоротилася площа льоду в Арктиці", - наголосив Фролов.

Він зазначив, що при цьому через холодну зиму площа крижаного покриву в Арктиці в поточному році була аномально великою.

Сильна спека, попередив Фролов, становить велику загрозу здоров'ю людей. Основні проблеми, пов'язані з нею, - надмірне перегрівання, а також нестача кисню.

"Ми зараз відзначаємо зниження концентрації кисню на 15-20%. Це все одно, якби Москва перемістилася на 1-1,5 км у гори", - заявив він.

Реклама:

Головне сьогодні