МТС пропонує зберігати номери за абонентами не раніше, ніж за рік

— 28 липня 2010, 14:11

"Ця послуга чисто технічно, за нашими оцінками, не може бути впроваджена протягом шести місяців, мінімально реалістичний строк - друга половина наступного року", - заявив директор з корпоративного управління й контролю МТС Олег Проживальський.

На думку компанії, для запуску послуги Національна комісія з питань регулювання зв'язку повинна разом з операторами вибрати технологію її впровадження, далі потрібно провести тендер на вибір постачальника обладнання, що повинен буде ввезти обладнання в країну, протестувати його й запустити в експлуатацію.

[L]

МТС також вважає, що послуга має бути платною для кінцевого споживача, тому що оператори затрачають певні кошти на її впровадження, повідомляють Українські новини.

При цьому оператор точну вартість поки не може назвати, однак зазначає, що вона буде залежати від технічного вирішення її реалізації й від того, наскільки багато абонентів буде користуватися послугою, - чим більше надається послуг такого типу, тим менше їхня собівартість.

У свою чергу оператор "Астеліт" (бренд life:)) вважає реальним почати надання послуги зі збереження номера в першому кварталі 2011 року.

Мобільні оператори в цілому позитивно оцінили дозвіл Верховної Ради зберігати персональний номер при зміні оператора.

Згідно з указом президента, пункт закону щодо збереження абонентом свого номеру має набути чинності наприкінці січня 2011 року.

Реклама:

Головне сьогодні