У Каталонії заборонили кориду

— 30 липня 2010, 15:53

Офіційне обґрунтування заборони - жорстоке поводження з тваринами, однак спостерігачі вказують і на інший можливий мотив: багато хто з каталонців хоче в черговий раз підкреслити свою національну ідентичність, відмовившись від однієї з найвідоміших іспанських традицій.

Рішення означає, що з 2012 року корида в Каталонії проводитися не буде. Прихильники кориди наполягають на тому, що це - найважливіша частина національної культури, яку необхідно зберегти.

"Існують традиції, що не можуть зберігатися в незмінному вигляді, тому що змінюється саме суспільство. Ми не можемо заборонити все, однак найбільш варварські з них мають бути заборонені", - заявив у ході обговорення депутат від Каталонської національної партії.

Арена для боїв биків у Барселоні - одна із найстаріших в Іспанії, однак популярність середньовічної традиції тут, схоже, сходить нанівець, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Законопроект про заборону кориди було внесено до регіонального парламенту після того, як туди була спрямована петиція, що стверджує, що корида - варварська традиція, час якої давно пішов у минуле. Під документом стояло 180 тисяч підписів.

Ініціатори законопроекту стверджують, що корида - традиція жорстока і неприпустима в сучасному суспільстві, а більшість глядачів на видовищах у Каталонії складають туристи.

Захисники іспанських традицій побоюються, що прийнятий закон може послужити прецедентом і спровокувати хвилю аналогічних рішень по всій країні.

Вони також нагадують, що в цій індустрії по всій країні працюють тисячі осіб, і заборона на проведення боїв биків може залишити цих людей без коштів до існування.

Реклама:

Головне сьогодні