Коні затоптали 24 людини під час параду до Дня незалежності США

— 5 липня 2010, 18:01

Трагедія сталася 4 липня у місті Бельв'ю в штаті Айова. Коні, що везли екіпаж, рухалися у кінці параду, аж раптом зіштовхнулися, вуздечка одного з них зачепилася, й тварини кинулися в бік людей, повідомляє The New York Times.

"Вони неконтрольовано понеслися вниз вулицею. Пробігли близько шести кварталів - коні та екіпаж позаду них, давлячи дітей та дорослих", - розповів начальник пожежної служби Бельв'ю Кріс Ролінг.

Зупинити оскаженілих тварин допоміг чоловік, що їхав на старовинній сільськогосподарській машині на чолі параду.

"Він повернувся і побачив коней, що рухалися на нього. Тоді чоловік направив свою машину назустріч коням, аби затримати їх", - розповів Ролінг.

"Наскочивши на машину, коні врізалися у дорожній знак, і далі у фургон. Вони в'їхали у бік фургону, і там нарешті було вдосталь людей, аби допомогти (спинити коней)", - додав начальник пожежної служби.

Усіх постраждалих, крім двох, було терміново доправлено до лікарні. Чотири особи, серед яких двоє дітей, знаходяться у критичному стані. П'ятеро одержали серйозні ушкодження - перелами, травми голови.

"Настрій - шок та зневіра. У нас завжди був цей парад. Завжди на параді були коні", - сказав мер Бельв'ю Вірджір Міррей, пише Globegazette.

Реклама:

Головне сьогодні