Десятка найдорожчих актрис Голлівуду від Forbes

Підраховуючи заробітки "голлівудських леді", видання Forbes зверталося до агентів, менеджерів, продюсерів та юристів, не лишивши поза увагою прибутки актрис від ліній парфумів, одягу та рекламних кампаній.

Голлівудські акторки мають доволі непросте життя. Хороші ролі трапляються нечасто, а їхні гонорари зазвичай менші, ніж у колег-чоловіків. Схоже, що численним, орієнтованим на жінок хітовим стрічкам на кшталт "Секс та місто" і "Mamma Mia!" досі не вдається змусити студії ставитися до дам краще. Що ж до актрис за 40, то їм світять, в кращому випадку, пропозиції зіграти чиюсь бабусю.

Втім, минулого року актриса Сандра Баллок рішуче поклала цій тенденції край. Романтична комедія за її участю "Пропозиція" принесла у прокаті 320 мільйонів доларів, тоді ж як приблизний бюджет картини склав 40 мільйонів. Це вже й так вражає, проте за п'ять місяців не меншим хітом стала й стрічка "Невидимий бік". Фільм, в основу якого лягли реальні події, заробив у прокаті шокуючі 310 мільйонів доларів, більш ніж виправдавши свій "скромний" бюджет у 30 мільйонів.

Заробітки самої ж Сандри Баллок від цих стрічок склали 56 мільйонів доларів. Такий її прибуток, одержаний за період з червня 2009-го до червня 2010-го, дозволив їй очолити почесний список найбільш високооплачуваних голлівудських леді.

Сандра Баллок

Взагалі останній рік для Баллок видався доволі бурхливим. Вона пережила тяжке розлучення зі зрадливим чоловіком, через що тривалий час не сходила зі шпальт світових таблоїдів, всиновила темношкірого малюка, якого тепер роститиме сама, а також одержала свій перший "Оскар". Усі ці події піднесли її на восьму сходинку цьогорічного списку Celebrity 100 від Forbes.

Друге місце в рейтингу посідає Різ Візерспун із заробітками у 32 мільйони доларів. Актриса, яка не з'являлася на великому екрані з 2008-го року, а лише позичала свій голос персонажу мультфільму "Монстри проти чужих", знялася разом із Джеком Ніколсоном у стрічці "Звідки ви дізналися?". Гарну копійчину акторка має також завдяки своїй співпраці із компанією Avon.

Різ Візерспун

Рівно стільки ж заробила торік і Камерон Діас, яка посідає третю сходинку. Голос актриси лунає у мультфільмах "Шрек", а побачити Діас глядачі можуть у свіжих романтичних комедіях "Лицар дня" та "Поганий вчитель", де Діас плідно попрацювала пліч-о-пліч зі своїм колишнім бойфрендом Джастіном Тімберлейком.

Камерон Діас

На четвертій сходинці перебуває Дженніфер Аністон, у якої 27 мільйонів доларів. Цьому не завадило те, що фільм за її участю "Любов трапляється" приніс у прокаті доволі скромні прибутки (лише 36 мільйонів доларів, тоді як його бюджет склав 20 мільйонів).

Дженніфер Аністон

"Коником" Аністон й надалі лишаються романтичні комедії. Крім свіжих стрічок "Заміна", "Мисливець за головами" та "Дружина-ошуканка", актриса продовжує одержувати грошенята від серіалу "Друзі", а нещодавно "американське серденько" випустила власну лінію парфумів.

П'яте місце в рейтингу одержала Сара Джессіка Паркер із 25 мільйонами доларів. Сіквел популярного серіалу за її участю "Секс та місто 2" заробив у світовому прокаті 280 мільйонів. Окрім кіно, актриса займається дизайном одягу марки Halston, а випущена нею лінія парфумів у 2009-му році принесла Паркер ще 24 мільйони доларів.

Сара Джессіка Паркер

Актриса Джулія Робертс за останній рік заробила 20 мільйонів доларів та посіла з ними шосте місце. Зірка стрічок "Ерін Брокович" та "Неречена-утікачка", а нині матуся трьох дітлахів тепер надає перевагу більш "особистим" фільмам, таким як "Їж, молися, кохай" за мотивами бестселера Елізабет Гілберт. Невдовзі ж вона зіграє разом із Томом Хенксом у фільмі "Ларрі Краун".

Джулія Робертс

Мама ж шістьох дітлахів, чиє обличчя за останні 12 місяців прикрашало обкладинки 38 журналів, Анджеліна Джолі дещо втратила свої позиції, оскільки у вказаний період не з'являлася у нових фільмах. Втім, невдовзі її фінансові справи мають виправити трилери "Солт" та "Турист", де її партнером став Джонні Депп. Нині ж Джолі належить лише сьома сходинка та 20 мільйонів доларів.

Анджеліна Джолі

На восьмому щаблі опинилася Дрю Беррімор, чий режисерський дебют цього року був не надто вдалим - її стрічка "Котися!" заробила у світовому прокаті лише 17 мільйонів. Більший успіх мав фільм "Обіцяти не означає одружитися", де Беррімор не лише зіграла, а й попрацювала виконавчим продюсером. Її ж власний прибуток за минулий рік склав 15 мільйонів доларів.

Дрю Беррімор

Меріл Стріп, що посідає дев'яту сходинку, з'явилася одразу в двох хітових фільмах - "Джулі та Джулія" й "Прості складнощі". 61-річна актриса заробила за рік 13 мільйонів та була вшістнадцяте номінована на Оскар.

Меріл Стріп

Завершує цьогорічну десятку Крістен Стюарт, добре впізнана тинейджерами усього світу після ролі Белли з "Сутінків". Самі ж стрічки за минулий рік одержали 1,6 мільярдів доларів у світовому прокаті.

Крістен Стюарт

20-річна актриса, чий прибуток склав 12 мільйонів, цього року знялася у фільмі The Runaways, де вона зіграла солістку рок-гурту Джоан Джетт.

За матеріалами Forbes. Фото АР та з сайтів sliceofscifi.com, moizvezdi.ru, socialitelife.celebuzz.com, justjared.buzznet.com, newsok.com,

Реклама:

Головне сьогодні