Турецькі готелі скасують систему "все включено"?

— 10 серпня 2010, 14:47

Фетах Таміндже 5 серпня заявив про плани готелю Rixos Premium Bodrum відмовитися від системи "все включено" з 1 травня 2011 року. Якщо результати такого експерименту виявляться позитивними, зауважив Таміндже, від системи відмовляться й інші готелі мережі, що розташовані в Анталії.

Ідею голови компанії Rixos підтримав також власник мережі готелів Les Ottomans Аху Айсал: "Браво Таміндже! Я вже не один рік про це кажу. Нарешті! Система "все включено" знижує загальний рівень якості".

"Туризм - це не тільки можливість готелю заробити. У пекарень, ресторанів, нічних клубів та інших підприємців також повинна бути можливість заробити", - переконаний він.

Голова Союзу Туристичних Інвесторів Белека Серап Томбуш також вважає, що система "все включено" знижує рівень якості.

"Наприклад, персонал ресторану тільки роздає напої, а іноді навіть їх гості беруть самі. Багато клієнтів замість ходіння до буфета по кілька разів, воліли б замовити страву, що дало б їм можливість відчути себе особливими", - пояснює він.

Неоднозначна позиція виявилася у голови губернаторства Анталії Мустафи Акайдина: "Система "все включено", як двостороння бритва, тому що вона боляче б'є по приватних підприємцях галузі".

"Однак, пропонуючи туристам гарну ціну, вона стала основою турецького туристичного сектора. Зараз багато країн, такі як Іспанія, заздрять Туреччині з її системою "все включено", - зазначив він.

За матеріалами TourExpi

Реклама:

Головне сьогодні