Товста талія підвищує ризик смерті - науковці

— 11 серпня 2010, 12:10

Згідно з висновками досліджень, опублікованими у виданні "Архіви Внутрішньої Медицини", закономірність залишається незалежно від індексу маси тіла.

Проте дуже великі розміри талії, відповідні до розміру XXXXL у чоловіків, схоже, подвоюють ризик смертності, твердять дослідники.

Для цього дослідження науковці опрацювали дані понад 100 тисяч чоловіків і жінок у віці понад 50 років протягом 9 років, пише ВВС.

Вони також визначили, що зв'язок між великою талією і вищим ризиком смертності у жінок був найбільш вираженим у тих, хто мав нормальну вагу, просто великий живіт.

Автори дослідження кажуть, що для визначення причин такого зв'язку потрібно більше часу.

Доктор Ерик Джейкобс та його команда в Американському Товаристві Раку в Атланті вивчали зв'язок між охопленням талії та ризиком смерті серед 48500 чоловіків та 56343 жінок.

Учасники дослідження були переважно білими. На початку дослідження середній вік чоловіків був 69 років, жінок - 67 років. Під час проведення дослідження (з 1997 по 2006 роки) померло загалом 9315 чоловіків та 5332 жінок. Дослідники виявили, що незалежно від ваги досліджуваних, зв'язок між шириною талії та ризиком смерті залишався.

Ризик помітно збільшувався для чоловіків із таліями понад 110 сантиметрів і для жінок із таліями понад 95 сантиметрів. Проте у чоловіків із таліями понад 120 см та жінок - понад 110 см ризик смерті, згідно з дослідженням, збільшився аж удвічі.

Найпоширенішою причиною смерті у тих, у кого зв'язок був найвищим, стали хвороби дихального апарату, серцеві хвороби та рак.

Попередні дослідження говорять про ризик від залежав жиру не лише під шкірою, а й у черевній порожнині.

Реклама:

Головне сьогодні