У американця в легені виріс гороховий кущ

— 12 серпня 2010, 13:33

Коли житель американського штату Массачусетс Рон Свіден поспішив у лікарню з колапсом легені, то дізнався, що в його легені росте гороховий кущ, пише ВВС.

Протягом довгих місяців Свіден мучився емфіземою - повітряним розтягуванням тканини легені, - але коли його стан різко погіршився, більше терпіти не міг.

У клініці він готувався до найгіршого, налаштовувався на те, що у нього може виявитися рак.

Але все вийшло трохи інакше: флюорографія виявила дивне затемнення в його легені, яке при більш пильному розгляді виявилося мініатюрним гороховим кущем.

Лікарі вважають, що пацієнт у якийсь момент з'їв горошину, яка, як кажуть, потрапила не в те горло, пустила коріння і виросла до 1,25 сантиметрів.

"Не знаю, що було б потім і перетворився б я у веселого зеленого велетня (відомий на всю Америку логотип продовольчої компанії). Думаю, в той момент я думав лише про те, який я щасливий , що це все ж таки не рак", - зізнався чоловік кореспондентові одного з бостонських телеканалів.

Зараз Свіден відновлюється після операції вдома, де за ним доглядає дружина Ненсі, яка каже, що у Бога, схоже, непогане почуття гумору. Втім, не тільки у Бога.

"У лікарні після операції одна з перших страв, яку мені подали на обід, була з горохом. Я посміявся про себе і все з'їв", - розповів Свіден.

Реклама:

Головне сьогодні