Тест

Табачник зібрався переписати правила прийому до вузів

До кінця серпня Міністерство освіти винесе на громадське обговорення нові правила прийому до ВНЗ на 2011 рік.

Про це під у п'ятницю під час прес-конференції заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, передає Інтерфакс-Україна.

"До кінця серпня правила прийому на наступний навчальний рік будуть оприлюднені для громадського обговорення", - сказав міністр.

[L]"Будуть запропоновані зміни, які не тільки врегулюють проблемні питання та недоліки цього року, але і роблять вступну кампанію наступного року більш відкритою, прозорою і зручною для абітурієнтів", - додав міністр.

Крім того, Табачник повідомив, що буде запропонований прийом абітурієнтів до ВНЗ на основі трьох складових: балів за зовнішнє незалежне оцінювання (що складе 2/3 від загальної кількості балів) і середній бал атестату.

Також, на думку міністра, необхідно вводити так званий "бал вищого навчального закладу".

Крім того, він зазначив, що вже в 2011 році планується впроваджувати елементи системи "електронний надходження".

Планується також врегулювати питання з пільговиками при вступі до ВНЗ. На думку Табачника, пільгами при вступі до ВНЗ мають користуватися абсолютні переможці олімпіад та конкурсів науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, то є
абітурієнти, які зайняли перші місця.

Іншим, на думку міністра, додаткові бали потрібно ставити в як заохочення.

Табачник переконаний, що необхідно "прибирати" явище, коли у переможців олімпіад і МАН розрив з рейтинговим списком до 100 балів.

Крім того, міністр висловив думку, що в новому законі про вищу освіті питання визначення вартості за навчання на контрактній формі має бути переданий автономії вузів.