Вступна компанія-2010 була менш проблемною, ніж в попередні роки - Табачник

— 13 серпня 2010, 18:14

Під час цьогорічної вступної кампанії абітурієнти зіткнулися з меншою кількістю проблемних питань, аніж у попередні роки, зазначає міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, передаж Інтерфакс-Україна.

"Вступна кампанія 2010 року супроводжувалася меншою кількістю проблемних питань і нерозуміння з боку вступників та їхніх батьків ", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

За даними Міносвіти, на консультаційний телефон відомства, в перебіг вступної кампанії 2010 року, надійшло 1300 дзвінків.

У минулому року це кількість склала 2750 дзвінків. У формі листів звернулися 157 осіб. У минулому році їх було 200.

Згідно з результатами оперативного моніторингу, проведеного міністерством, до вузів III і IV рівнів акредитації було подано 1104 мільйонів заяв. У 2009 році ця цифра склала 1089 млн.

Крім того, Табачник назвав п'ятірку лідерів серед українських вузів по кількості поданих заяв: Національний авіаційний університет (майже 31 тис. заяв), Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут" (майже 25,5 тис. заяв), Львівський національний університет ім. І. Франка (більш 23,5 тис. заяв), Київський національний університет ім.Тараса Шевченка (22,5 тис. заяв), Донецький національний технічний університет (майже 21 тис. заяв), Дніпропетровський національний університет ім.Олеся Гончара (свише19 тис. Заяв).

Міністр також повідомив, що конкурс заяв на місця державного замовлення по Україні склав 8,5 абітурієнта на 1 місце. При цьому він зазначив, що не варто турбуватися про невиконання державного замовлення.

[L]Табачник підкреслив, що уряд зробив все необхідне для того, щоб збільшити державне замовлення. За його словами, на бакалавраті кількість бюджетних місць збільшилася на 2% і склало приблизно 132 тис. місць.

Крім того, голова Міносвіти відзначив, що найбільш популярними спеціальностями серед абітурієнтів 2010 є міжнародні відносини, економіка, право, менеджмент, комп'ютерні спеціальності, транспортні технології та медицина.

Також зріс конкурс на будівельні спеціальності, архітектуру та дизайн. За даними міністерства, інтерес до таких спеціальностей як фізика і
математика не зростає.

Реклама:

Головне сьогодні