Пустоти Кривого Рогу: під землю пішли контейнери ринку

За словами очевидців, провал утворився у місці зберігання контейнерів з товаром - майже 20 з них в результаті обвалу пішли під землю. Можна вважати щастям, що інцидент стався в ранню пору, адже важко уявити, якими могли бути наслідки, якби це сталося пізніше, коли центр розпочав би свою роботу.

Незважаючи на те, що провал засипали ще у вівторок, навіть у четвер торговців не пускають на свої робочі місця. На території комплексу вже другу добу працює спеціальна комісія.

"Майже всі мої колеги щойно отримали новий товар. Перед новий навчальним роком привезли шкільну форму. Одягу в кожному контейнері було на 100-150 тисяч гривень, а вона просто провалилася під землю", - розповіла підприємець Олена.

"У нас і грошей-то майже немає, а до товару, що лишився, не підпускає охорона. Хоч би з прилавків все забрати, ми ж не знаємо наскільки це безпечне місце, може, й цей товар провалиться. Тоді ми взагалі залишимося в злиднях", - додає її колега Дмитро.

Офіційно причини провалу не називаються. Однак джерело газети "Сегодня" в гірничорудному НДІ Кривого Рогу вважає, що обвал породи міг статися через підземні пустоти. Адже раніше на цьому місці під землею проходили шахтні розвідувальні роботи, які закинули ще за радянських часів.

Нещастя у місті не перше за це літо. Так, 13 червня у Кривому Розі в ході підривних робіт на шахті ім. Орджонікідзе стався вибух. Площа провалу склала 16 га, а глибина - від 10 до 80 м. До нього провалилися чотири автомобілі, в одному з яких був водій - він загинув.

Крім того, за словами очевидців, через вибух під землю пішли кілька будівель, пожежна частина та автостоянка.

За матеріалами "Сегодня" та "Інформ. Кривий Ріг"

Реклама:

Головне сьогодні