День Незалежності в головних містах України. Що оберете ви?

Святкування цьогорічного Дня Незалежності в багатьох містах України розпочнеться ще в суботу, хоча в офіційних установах цей день рекомендували зробити робочим. Вихідними ж для українців будуть три дні - з 22 до 24 серпня.

Через тривалу спеку та запровадження пожежно-небезпечного стану в деяких містах не буде святкових феєрверків, і зокрема у столиці (хоча це досі під питанням). Однак якщо ви полюбляєте таке шоу, можна поїхати помилуватися ним до Харкова, Севастополя або Луцька.

"Українська правда. Життя" підготувала загальні програми святкування 19-го Дня Незалежності в головних містах України, щоб кожен охочий зміг вибрати для себе святкування до смаку.

Київ

З нагоди свята у Печерському ландшафтному парку пройде щорічна міська виставка квітів. На сам День Незалежності киян та гостей столиці чекатиме безліч цікавих заходів - від всеукраїнського фестивалю аеродизайну "Повітряний карнавал" біля Літньої естради в Центральному парку культури і відпочинку до міської регати з вітрильного спорту серед крейсерських яхт.

Військового параду цього року на Майдані не буде, натомість від 9 ранку до 17 вечора тут відбуватимуться культурно-мистецькі та спортивні заходи для дітей та молоді. Урочисті заходи пройдуть на Майдані о 10 годині, а з 12 розпочнеться концерт "Тобі, незалежна Батьківщино!", який триватиме до 22 години.

Святковий феєрверк у столиці досі залишається під питанням. Спочатку було оголошено, що його не буде, а під вечір міністр оборони Михайло Єжель висловив припущення, що рішення можуть змінити.

Вінниця

У Вінниці в День Незалежності може бути встановлено рекорд - тут планують утворити найдовший весільний кортеж в рамках фестивалю весільних мистецтв.

[L]

Цього року це буде не просто парад наречених - на свято обіцяють байкарів та весільні лімузини. Не обійдеться і без визначення суперхолостяка року. Його оберуть наречені - учасниці фестивалю разом з глядачами.

Дніпропетровськ

У Дніпропетровську в День Незалежності заплановано спортивно-розважальні змагання, що пройдуть у Новобогородицькій фортеці. Також тут можна відвідати козацькі розваги, ярмарок солодощів і виробів українського мистецтва, різноманітні майстер-класи та послухати народну музику й живі пісні.

У місті також відбудуться концертні виступи дитячих творчих колективів, спортивно-розважальне сімейне свято та святковий концерт творчих молодіжних колективів міста "Тому що ти єдина, Україно".

Донецьк

Святкування Дня Незалежності у Донецьку розпочнеться ще в суботу, 22 серпня. У цей день на площі Леніна відкриється виставка-продаж меду, яку цього року обіцяв відвідати вчитель екс-президента Віктора Ющенка з бджільництва - Володимир Васильченко.

На День Незалежності у парку ім. Щербакові будуть танці та традиційний фестиваль національних кухонь. Святкування триватиме з 10 ранку і до 20 вечора.

Житомир

День Незалежності жителі Житомира та гості міста відзначатимуть народними гуляннями, ярмарками, виставками та обласним фестивалем сучасної молодіжної творчості "Юна хвиля - 2010". Закінчити планується святковим феєрверком.

Запоріжжя

У Запоріжжі з 22 до 24 серпня пройде акція "Лента за лентою", в ході якої всім бажаючим роздаватимуть блакитно-жовті стрічки. Акція завершиться урочистою ходою до Дня Незалежності головним проспектом міста.

Крім того, з 15 години і до вечора у "Дубовому гаю" проходитимуть святкові концерти.

Івано-Франківськ

24 серпня в Івано-Франківську пройде молодіжна хода у національних костюмах. Більш того, всі, хто цього дня вдягне вишиванку, зможуть скористатися громадським транспортом безкоштовно.

Кіровоград

У Кіровограді до Дня Незалежності планується проведення Параду вишиванок, а також конкурс на кращу вишиванку та конкурс патріотичної поезії. Протягом всього дня на центральній площі міста проходитиме концерт "Україно моя".

Луганськ

У День Незалежності в Луганську пройде конкурс графіті на патріотичну тему в рамках фестивалю "Street Conference". Також тут виступатимуть хіп-хоп колективи. Усе дійство разом з молодіжною дискотекою розпочнеться у Парку 1 травня о 17 годині.

Святковий концерт та молодіжна розважальна програма розпочнеться о 19 годині на Театральній площі. З 19 години також можна буде розважитися у сквері ім. Героїв ВВВ. Тут пройдуть шаховий турнір, змагання з настільного тенісу та виступи майстрів східних єдиноборств.

О 21 годині на Театральній площі розпочнеться святковий феєрверк.

Луцьк

У Луцьку 23 серпня заплановано ярмарок майстрів народної творчості, фестиваль середньовічної культури "Меч Луцького замку" та фестиваль дзвонарного мистецтва.

У Парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки у День прапора проходитимуть свято квітів, книжковий ярмарок, масовий велопробіг та шахово-шашковий турнір.

На День Незалежності у Луцьку заплановано громадську акцію "Українська вишиванка", що розпочнеться о 12 годині на Театральному майдані.

Крім того, цього дня на жителів та гостей міста чекають свято хорової музики та свято музики за участю духових оркестрів, інші святкові концерти та дискотека, які завершаться святковим феєрверком.

Львів

У Львові напередодні Дня Незалежності - з 20 до 23 серпня проходитиме фестиваль фольклору "Етновир", також у ці дні триватиме кінофестиваль "Кінолев".

У День прапора на вулицях Львова пройде парад ді-джеїв, а 24 серпня проходитимуть святкові концерти - на площі Ринок (з 15 до 19 години), симфонічного оркестру Львівської обласної філармонії (з 20 до 22).

Закінчиться свято концертом та лазерним шоу, що триватиме з 19 до 22 години у парку ім. Богдана Хмельницького.

Миколаїв

У Миколаєві на День Незалежності заплановано розважальний квест "У пошуках української символіки", що пройде у дитячому містечку "Казка". Тут же о 17.30 розпочнеться концертно-ігрова програма "Я - українець".

Також у місті пройде фестиваль сала та вареників, що розпочнеться о 17 годині в районі Каштанового сквера.

Одеса

На День Незалежності на Приморському бульварі в Одесі пройде фестиваль вишиванок, а о 13 годині тут створять вишиванковий ланцюг - планується зафіксувати рекорд кількості вишиванок.

Також в Одесі співатимуть пісні на слова Тараса Шевченка, а о 12 годині піднімуть Потьомкінськими сходами 19-метровий прапор України.

Полтава

У Полтаві на вулиці Жовтневій з 10 години розпочнеться виставка декоративно-ужиткового мистецтва. А о 19.30 на Співочому полі імені Марусі Чурай розпочнеться святковий концерт.

Рівне

День Незалежності у Рівному пройде під прапором фестивалю "Древлянські джерела", на який приїдуть колективи з інших країн. Свою майстерність вони демонструватимуть на різних майданчиках міста, а о 18 годині дадуть спільний гала-концерт на Майдані Незалежності.

Кульмінацією свята має стати святковий феєрверк із залученням військової техніки.

Севастополь

У День Незалежності в Севастополі на площі Нахімова пройде святковий концерт, який завершиться феєрверком над водою.

До свята на вулицях міста розмістять 12 біл-бордів, 20 сітілайтів і 500 плакатів, що показують місце Севастополя в українській державі.

Суми

Жителям та гостям міста пропонують тематичний концерт "Краю мій рідний, краю прекрасний!", що розпочнеться о 10 годині біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Увечері, з 17 до 19 години в "Альтанці" відбудеться концерт духової музики. А протягом всього дня в парку ім. Івана Кожедуба проходитиме святкова програма.

Тернопіль

22 серпня у Тернополі планують розгорнути державний прапор довжиною 9,5 км. Учасниками акції стануть 2 тисячі юнаків та дівчат - ровесників незалежності.

Очікується, що до Тернополя прибудуть представники Книги рекордів України, які зафіксують рекорд. Акція розпочнеться о 13 годині на набережній Тернопільського ставка.

По завершенню акції прапор розділять на 6 тисяч маленьких прапорців, які роздадуть мед установ, бібліотек, владних установ.

Крім того, 23-24 серпня на Тернопільському ставку відбуватиметься відкритий чемпіонат міста з віндсерфінгу, а на тенісному корті в парку Національного відродження - першість із великого тенісу. На Театральному майдані змагатимуться скейтери та роллери.

О 18 годині на Театральному майдані розпочнеться святковий концерт, а о 22.45 у небі розквітне феєрверк.

Ужгород

22 серпня в Ужгороді пройде обласний силовий турнір "Карпатський турнір", що розпочнеться о 14 годині біля обласного музичного драмтеатру.

23 серпня на вулицях міста можна буде побачити святковий автопробіг - з 9.30 до 10.30.

У День Незалежності в Ужгороді відбудеться святковий концерт, що розпочнеться о 17 годині у міському амфітеатрі. В його рамках пройде конкурс "Міс Закарпаття Open 2010".

Харків

22 серпня у Харкові відбудеться конкурс "Міс Харків - 2010". До 23 числа жителі та гості міста зможуть помилуватися виставкою квітів в саду Шевченка.

О 19 годині у День Незалежності на площі Свободи розпочнеться театралізована святкова програма. Обіцяють, що участь у святі на площі візьме відома харків'янка Людмила Гурченко та Лобертіно Лоретті.

Також на сцену вийдуть гурт "Челсі", Жанна Фріске, Трофім, Олександр Розенбаум, соліст легендарного гурту "Smokie" Кріс Норман та італійський поп-гурт "Ricchi e Poveri".

Крім того, харків'янам обіцяють грандіозне відео-проекційне шоу та святковий феєрверк, що розпочнеться на площі Свободи о 24 годині.

Херсон

Жителям Херсона та гостям міста пропонують святкову конкурсну програму "Ми - українці", що розпочнеться у парку ім. Леніна о 16 годині. З нагоди Дня Незалежності у місті 22 серпня працюватимуть чотири ярмарки, що розпочнуть свою роботу о 7 ранку.

Хмельницький

На День Незалежності тут відбудеться міжнародний театральний фестиваль "Відлуння-2010". Цього року на хмельницькій сцені виступатимуть близько десяти колективів з Німеччини, Вірменії, Білорусії, Росії, Литви та України.

Фестиваль проходить з 1999 року, впродовж восьми років його приймав Київ, але вже 2008 року театрали переїхали до Хмельницька.

Черкаси

Міська влада Черкас запросила жителів та гостей міста вийти на День Незалежності у національних костюмах, а представників національних меншин міста - прикрасити свято своїм колоритним вбранням.

З нагоди свята в Черкасах пройдуть водні перегони на ялах між мікрорайонами міста. На Соборній площі відбудеться парад, а в долині троянд - фестиваль національних кухонь "Черкаська смакота". Обіцяють, що страви продаватимуться за символічною ціною.

Крім того, у Долині троянд працюватиме містечко майстрів, проходитиме виставка народної творчості, можна буде послухати інструментальну музику та кобзарів, подивитись вуличну виставу лялькового театру та взяти участь в екскурсії-огляді про життя та побут козаків.

Святкування Дня Незалежності закінчиться феєрверком.

Чернівці

У Чернівцях День Незалежності святкуватимуть концертами: на Центральній площі з 11.20 до 13 години та на Соборній площі - о 18 годині.

Також у святкові дні пройдуть Кубки міста з шахів, стрільби з лука та з легкої атлетики.

Чернігів

До Дня Незалежності Чернігів розквітне: у Центральному парку культури й відпочинку пройде ярмарок-продаж квітів та плодів "Щастя краси" і конкурс "Королева квітів - 2010".

Напередодні, 23 серпня, у місті заплановано парад дитячих колясок, що розпочнеться о 12 годині біля світломузичного фонтану.

Також у місті проходитиме п'ятий міжнародний фестиваль національних культур "Поліське коло".

О 19 годині в День Незалежності на Красній площі розпочнеться святковий гала-концерт, що закінчиться святковим феєрверком о 21.55.

P. S. Погода продовжує "радувати" українців. Після довготривалого пекла, а потім різкого похолодання... на День Незалежності в країну знову повернеться спека. Цього дня на всій території країни буде без опадів, температура від 26 до 32 градусів. Тож готуйтеся. Зі святом вас!

Реклама:

Головне сьогодні