Вода виявилася засобом для схуднення

— 25 серпня 2010, 15:23

Вчені з Вірджинського політехнічного інституту виявили, що вживання двох склянок води перед їжею сприяє швидкому насиченню і знижує споживання калорій, що допомагає скинути зайву вагу.

Про це експерти заявили під час Національних зборів Американського хімічного товариства, передає EurekAlert!.

У дослідженні взяли участь 48 осіб у віці від 55 до 75 років, яких розділили на дві групи. Під час наукового експерименту усі добровольці вживали однакову низькокалорійну їжу.

Різниця була в тому, що учасники експериментальної групи перед їжею випивали приблизно 480 мілілітрів чистої води, у той час, як контрольна група цього не робила.

У результаті з'ясувалося, що ті добровольці, які перед їжею випивали воду, споживали на 75-90 кілокалорій менше, ніж члени контрольної групи, при кожному прийомі їжі.

Згідно з дослідженнями, через 12 тижнів експерименту середнє зниження маси тіла в експериментальній групі склало більше 7 кілограмів проти неповних 5 кілограмів у контрольній групі.

Жодних побічних ефектів від "водного схуднення" не спостерігалося.

На думку керівника дослідження Бренди Деві, такий ефект води, швидше за все, викликаний фізичним заповненням шлунка некалорійною субстанцією, що призводить до зменшення обсягу споживаної їжі.

Крім того, вказаний об'єм рідини надходив в організм добровольців у вигляді води, а не підсолоджених напоїв, що додатково знижувало загальну калорійність раціону.

"Люди повинні пити більше води і менш солодких, калорійних напоїв. Це простий спосіб зниження ваги", - зауважила Деві.

Водночас, науковець нагадала, що вживання надмірної кількості рідини (6-10 літрів за короткий проміжок часу) може привести до водної інтоксикації і смерті. Тож, намагаючись схуднути, потрібно знати міру.

Реклама:

Головне сьогодні