Тест

Поблизу Індонезії знайшли чотириногу рибу

Серед них є й чудернацька рибина, що використовує свої плавці лише для балансування, а пересувається на чотирьох лапах.

Зачаївшись на дні, створіння приманює жертву за допомогою наросту над своїм ротом, а тоді, у слушний момент, нападає на неї, повідомляє The Daily Mail.

"Багато різновидів риби-янгола є тим, що ми називаємо хижаками-засідниками. Їхні плавці... дозволяють їм непорушно перебувати на морському дні, спричиняючи мінімальні коливання ґрунту та залишаючись повністю замаскованими", - розповідає представник Центру прикладної зоології Фей Арчелл.

Більшість цих видів мешкають в океанських глибинах, проте на деякі з них вченим доводилося натрапляти й у мілких тропічних водах.

Вражаюче фото чотирилапої риби науковцям вдалося зробити під час дослідження вод поблизу Індонезії. За попередніми результатами, протягом тритижневої експедиції дослідникам вдалося виявити 40 видів раніше невідомих рослин та тварин.

На підтвердження цього вчені мають більше 100 годин відео та 100 тисяч фотографій, зроблених за допомогою самохідного роботу, до якого кріпилися камери з високою чіткістю зображення.

Результати зйомки у режимі реального часу передавалися на берег через супутник та високошвидкісний інтернет.

За допомогою цієї зйомки дослідникам вдалося зазирнути до однієї з найбільш складних та маловивчених морських екосистем світу, зазначає професор Університету Вікторії, що у Канаді, Верена Таннікліфф.

Одне зі створінь, що потрапили на відео, на вигляд як квітка, вкрита скловидними голками. Вчені припускають, що це різновид хижої губки, що "наштрикує" на себе їжу, коли та пропливає повз.

Загалом під час експедиції дослідники обстежили близько 54 тисяч квадратних кілометрів морського дна на півночі Індонезії, спускаючись на глибину від 240 до 3200 метрів.