Тест

Екологи змушують харків’ян прибирати сміття

Представники громадських організацій Харкова "Печеніги" та "Зелений фронт" вирішили боротися не лише з чиновниками, які не дбають про вивіз сміття, але і з харків'янами, які не прибирають за собою.

Екологи вирішили, що годі вже дивитися, як люди відпочивають на пляжі у купах сміття. Із придбаними за власний кошт пакетами для сміття вони вийшли на головний міський пляж, пише Німецька хвиля.

Ініціативу двадцяти активістів підтримали не усі, але зрештою у неділю ввечері було зібрано двадцять величезних пакетів.

Чиновники мерії обіцяли вивезти зібраний мотлох, що й зробили наступного ранку. Та, за словами представника екологічної групи "Печеніги" Олега В'яткіна, зусиль активістів фактично вистачило на одну добу, територія поблизу водоймища вже знов заповнена сміттям.

"Смітять слабаки. Ти - не слабак!" - звертаються до усіх харків'ян екологи, вже місяць виходячи на прибирання парків, скверів та вулиць.

Організатори ставлять за мету привернути увагу мешканців міста на необхідність прибирати за собою. А чиновників хочуть змусити встановити контейнери у достатньої кількості, і не лише на пляжах, а й у парках та зонах відпочинку.

З урнами Харкову не щастить вже багато років. Вони раптом зникли майже у один день з СРСР, і досі жодному меру ще не вдалося подолати ситуацію з великою кількістю сміття у місті. А також із його цивілізованим вивезенням - щоб машини все ж таки їхали до полігонів побутових відходів, а не скидали сміття у лісосмугах у передмісті.