Американські хірурги "пришили" пацієнту дві донорські руки

— 31 серпня 2010, 10:41

Операція тривала 18 годин. Про її перебіг лікар, що перебував поза операційною, розповідав у Twitter.

Власні руки пацієнта постраждали від тяжких опіків, внаслідок чого він втратив здатність до виконання навіть таких простих маніпуляцій, як діставання з кишені ключів.

Втім, на думку лікарів, те, що до самої операції власні руки в пацієнта були, допоможе йому в подальшому зберегти більше відчуттів у пальцях.

Операцію було проведено шістьма хірургами лікарні Луїсвілля. Саме у цьому закладі у 1999-му році було виконано й першу успішну трансплантацію однієї руки, повідомляє The Daily Mail.

"Пацієнт у захопленні від нових рук, проте ми знаємо, що є родина донора, для якої настав час смутку. Ми вдячні за їхню щедрість", - таким було перше повідомлення лікаря у соціальній мережі.

[L]

Спершу хірурги прибрали нефункціонуючі тканини пацієнта, а за п'ять годин приєднали його кістки до кісток донорських рук за допомогою пластин та гвинтів.

"Наразі хірурги готують артерії. Це буде найважливішою частиною операції", - відписав у Twitter лікар, який протягом "хірургічного марафону" встиг розмістити 60 записів.

Зі слів президента Jewish Hospital Medical Campus Марті Боніка, родина хворого не полишала сподівань та молилася за те, щоб операція пройшла успішно.

Пацієнту доведеться провести у лікарні близько трьох місяців, одужуючи й проходячи курс реабілітації.

Як і після будь-якої трансплантації, існує ризик відторгнення, тож реципієнт муситиме протягом усього життя приймати спеціальні препарати.

Реклама:

Головне сьогодні