Молоко відбиває часниковий запах - вчені
Тим, хто хоче позбутися запаху часнику, вчені радять випити склянку молока, пише ВВС.
Експерименти показали, що в сирому або приготованому часнику молочні продукти знижують частку сірчистих компонентів, які й надають йому характерний смак і аромат.
Ключовий з цих компонентів, аліловий сірчистий метил не розкладається навіть при травленні, виділяючись, крім іншого, через шкіру з потом.
Часник містить багато вітамінів і мінералів, і тому дуже корисний, проте його запах може супроводжувати людину через години і навіть дні після вживання.
Автори дослідження Шеріл Баррінджер і Арігато Хансанугрум повідомили журналу Food Science, що освіження дихання сприяє вплив на слизову оболонку рота води і жиру.
Найкраще відкушувати часник і тут же запивати його молоком, радять науковці.
Проби на добровольцях показали, що чим вище жирність молока, тим сильніше подібний ефект.
Нейтралізації часникового запаху сприяють і інші харчові продукти, наприклад, гриби або базилік.