В Україні не видають внутрішні паспорти

— 15 вересня 2010, 11:36

В Україні не видають цивільні паспорти в зв'язку з дефіцитом бланків.

Про це в середу пише газета "Сегодня".

"Я втратив паспорт, звернувся в ВВІР, щоб його відновити, здав потрібні документи, але там мені відповіли, що бланків немає і через чергу новий зможуть видати не раніше листопада. Тепер доведеться переносити дату весілля", - розповів донеччанин Олег.

А киянці Ользі навіть порадили поки не подавати документи: "Мені сказали: усе одно ще кілька місяців паспорт не дадуть".

У керівництві ВВІР заявили, що проблема виникла через скрутне фінансування. Правда, дефіцит є не у всіх регіонах. Наприклад, у Харківській і Дніпропетровській областях проблем немає за рахунок запасів.

"Така проблема виникла вперше, - розповів начальник управління ГІРФЛ у Києві Ігор Моренець. - Відвантаження обіцяють через тиждень. Як тільки бланки з'являться, заборгованість ліквідуємо за 2-3 дні. Видаватися паспорти будуть у порядку черги".

"Між МВС і нашим поліграфкомбінатом зараз немає договору. Коли він і гроші з'являться, то ми почнемо друк бланків, - повідомив начальник режимного відділу поліграфкомбінату "Україна" Олександр Коломійчук (цей комбінат займається друком бланків паспортів)".

За словами головного радника глави МВС Костянтина Стогнія, договір буде найближчим часом.

"На бланки, які потрібно додрукувати, уже виділено 13 млн грн., за планами повинні зробити більш мільйона штук", - повідомила заступник начальника управління паспортної роботи МВС Алла Чередниченко. До речі, за даними консорціуму ЄДАПС, із бланками закордонних паспортів у країні зараз проблем немає, вони відвантажуються без перебоїв

Реклама:

Головне сьогодні