Forbes: кращі й гірші країни для пошуку роботи

Маєте проблеми з пошуком роботи? Ймовірно, ви не достатньо далеко її шукали, припускає видання Forbes.

Рекрутингова компанія Manpower провела опитування серед 62 тисяч працедавців по всьому світі відносно їхніх прогнозів на жовтень-грудень 2010-го року.

Зібравши ці відповіді, експерти відняли відсоток негативно налаштованих респондентів від відсотку тих, хто сподівається на збільшення робочих місць. У результаті було одержано відсоток "прогнозу зайнятості" окремо для кожної країни, у якій проводилося опитування.

Найкращі результати продемонструвала Азія, зайнявши половину десятки країн-лідерів. Лише одна держава цього регіону, Японія, спустилася нижче двозначної цифри прогнозу, до 9%.

Найсприятливішою країною для працевлаштування цієї осені став Китай, що має прогноз зайнятості у 51%. Порівняно із минулим кварталом, показник цієї держави виріс на 24 відсотки.

Китай - найкраща країна, де слід шукати роботу. Фото riotour

Далі йде Індія із показником у 42%. Найоптимістичніші результати продемонстрували її галузь освіти та державного управління.

Третє місце посідає Тайвань із прогнозом зайнятості у 40%.

На четвертому місці опинилася Бразилія, чий прогноз зайнятості знизився на три пункти й дорівнює нині 37%. Найбільше сподівань експерти покладають на фінансову галузь країни.

П'яте місце поділили між собою Коста Ріка та Перу із 23%. Осінній прогноз зайнятості Сінгапуру складає 22%, тож цій країні відводиться сьоме місце в рейтингу.

20% має Австралія, яка посідає восьму сходинку. На один відсоток вона випереджає Панаму, чий прогноз зайнятості дорівнює 19%, збільшившись на три відсотки порівняно з попереднім кварталом.

Австралія. Фото dreamvoyage

Не надто райдужними справи виглядають у більшій частині Європи та Сполучених Штатах, де прогноз зайнятості сягнув лише 4%. Канада продемонструвала 14% завдяки оптимізму її промислової галузі.

У переліку країн, де роботу цієї осені знайти буде найважче, безперечним лідером є Греція, із прогнозом зайнятості у -10%, що є навіть нижчим на 5% за результат минулого кварталу.

А от у Грецію за роботою цієї осені їхати не варто. Фото armane

Італія, так само як і влітку, має прогноз -8% й, відповідно, друге місце. Третю сходинку посідає Іспанія із -7%.

Стан справ у Ірландії, яка знаходиться на четвертій сходинці, не змінився порівняно з попереднім кварталом. Прогноз зайнятості в цій країні становить -3%.

Чехія має -2% та завершує першу п'ятірку найгірших країн для працевлаштування. Шосте місце розділили між собою Румунія та Угорщина із 0%.

1% та восьме місце має Франція, на дев'ятій сходинці перебувають Нідерланди та Великобританія. Прогноз зайнятості обох країн становить 2%.

Реклама:

Головне сьогодні