Російський вчений відкрив еліксир молодості

— 16 вересня 2010, 06:37

У Росії розроблений антиоксидант, який зупиняє поступове погіршення здоров'я, що супроводжує старіння, пишуть Дни.ру з посиланням на Russia Today.

Це відкриття зробив російський професор Володимир Скулачов з інституту фізико-хімічної біології Московського державного університету ім. М. В. Ломоносова.

Як розповів учений, кисень в організмі людини в 99% випадків перетворюється на нешкідливу воду, а 1%, що залишився, припадає на супероксид, який призводить до появи дуже токсичних речовин. Щоб убезпечитись від цієї отрути, необхідно було знайти антиоксидант, що зупиняє процес, а, отже, саме старіння.

Досліди на тваринах показали високу ефективність винайденого Скулачовим препарату. Так, з двох щурів одного посліду та тварина, яка отримувала антиоксидант, виглядає набагато енергійніше, ніж друга, контрольна, яка вже близька до природної смерті.

Науковець також випробував еліксир на собі, виробивши з нього очні краплі. Через півроку застосування медики констатували, що наявна раніше у професора катаракта зникла.

"Це дуже реалістично, тому що було доведено, що шкода від процесів окислення величезна, але у нас немає такого антиоксиданту, який отримав Скулачов. ... І він... йому належить сам термін" біоенергетика ". Він, безсумнівно, кращий у світі біохімік, біоенергетик", - прокоментував відкриття нобелівський лауреат, доктор медицини і професор Рокфеллерівського університету Гюнтер Блобель.

Робота зі створення антиоксиданту зайняла більше 40 років, протягом яких основною складністю стало усунення можливих побічних ефектів препарату.

Наразі роботи підходять до завершення, і вже через кілька років можна чекати запуску "еліксиру молодості" у виробництво.

Реклама:

Головне сьогодні