За два роки мобільні телефони можна буде заряджати на відстані

— 17 вересня 2010, 17:28

У 2012-му році власники зможуть без жодних дротів заряджати свої мобільні телефони, цифрові камери та ноутбуки, обіцяють фахівці японської компанії Fujitsu.

Інноваційна технологія, представлена на науковій конференції в місті Осака, дозволить так само заряджати й електричні автомобілі, повідомляє The Telegraph.

В її основі лежить передача електроенергії завдяки дії магнітних полів між зарядним пристроєм та електронним приладом.

Система робить можливим зарядження на відстані до кількох метрів. Кінцевою ж метою розробників є створення "точок для зарядки" просто на вулицях, або кожен перехожий мав змогу вільно зарядити свій пристрій в будь-який час.

Фахівці з Fujitsu Laboratories планують почати продавати новий продукт вже у 2012-му році. Втім, ціна йому досі не складена.

"Ця технологія відкриває шлях до інтеграції компактних зарядних функцій до мобільних телефонів та робить можливим одночасне зарядження багатьох переносних пристроїв", - йдеться в офіційній заяві компанії.

Оскільки популярність портативних електронних девайсів від iPad до електронних книжок дедалі зростає, фахівці очікують, що розвиток технологій бездротового зарядження спричинить справжній бум у наступній декаді.

Реклама:

Головне сьогодні