Гігантський спалах на Сонці у 2013-му може паралізувати Землю

— 22 вересня 2010, 17:11

Катастрофа, що трапляється раз на сто років, може потягти за собою крах енергосистеми, колапс комунікаційних систем та авіасполучення, відключення інтернету. Постраждати можуть як хатні морозильники, так і навігаційні системи автомобілів, повідомляє The Sun.

Загроза лиха є настільки серйозною, що міністр оборони Великобританії зібрав з цього приводу у понеділок термінову конференцію. Науковців він закликав терміново вибудувати відповідну стратегію, аби запобігти грандіозним збиткам.

[L]

Науковці побоюються, що може повторитися Великий Сонячний спалах 1859-го року, коли дві третини земного неба стали криваво-червоного кольору.

Того разу наслідком катастрофи стали жахливі збитки у Європі та Азії, перегорілі телеграфні дроти на двох континентах.

У 1989-му році через менший сонячний спалах вийшли з ладу електростанції в Квебеку, Канада.

Катастрофа 2013-го року здатна стати відображенням блокбастеру "2012". За сюжетом фільму-катастрофи, сонячний спалах спричинив глобальне підвищення температури на Землі, цунамі та землетруси.

Цікаво, що гігантський сонячний спалах, ймовірно, матиме й "хороший" бік: через нього до Землі може долинути "дощ" із коштовного каміння.

Експерти з Університету Ендрюса вважають, що пилові хмари у деяких частинах космосу можуть бути наповнені рубінами та сапфірами і внаслідок бурі їх може закинути на Землю.

Реклама:

Головне сьогодні