Україна - п'ята в Європі за рівнем насильства серед молоді

— 23 вересня 2010, 13:20

Україна посідає 5 місце в Європі за рівнем насильства серед молоді, мовиться у звіті Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), передає Радіо Свобода.

За даними звіту, від насильства в Європі помирає щодня 40 молодих осіб у віці від 10 до 29 років, або 15 тисяч на рік. При цьому 4 із 10 смертей - це вбивства за допомогою ножа.

І це - лише верхівка айсберга, говорить звіт, бо на кожну молоду людину, що гине від поножів'я, є 20, які потрапляють до лікарні з ножовими пораненнями.

Найбільше від поножів'я в Європі страждає російська молодь. У Російській Федерації від поножів'я гине 16 осіб на 100 тисяч населення. Найменше - в Німеччині, де цей показник не сягає і половини випадку на 100 тисяч населення.

Україна опинилася на п'ятому місці, з 5,6 смертельних випадків на 100 тисяч населення. Її випередили Албанія, Казахстан та Білорусь. З іншого боку, у великій кількості європейських країн, які увійшли до дослідження, цей показник не сягає і одного випадку. На цьому наголошують фахівці ВООЗ.

Однак більшості цих смертей можна уникнути, якщо суспільство поставиться серйозно до запобігання насильству серед молоді.

Як говорить директор Європейського регіонального відділення ВООЗ Зузана Якаб, якби всі країни досягли такого рівня, як Німеччина чи Вірменія, Австрія, Чехія чи Велика Британія, які перебувають в кінці списку смертності від поножів'я, то це рятувало б життя 13 тисяч молодих європейців. Тобто 9 із 10 життів можна було б врятувати, запевняє експерт.

Реклама:

Головне сьогодні