У США обрали найекономічніший автомобіль. Відео

— 24 вересня 2010, 15:00

У Детройті на конкурсі Automotive X Prize вибрали найбільш енергоефективний концепт сучасності, пише The Guardian.

Переможцем визнаний автомобіль компанії Edison2: завдяки своєму надлегкому аеродинамічному кузову краплеподібної форми і малопотужному двигуну чотиримісний концепт цієї компанії витрачає на 100 кілометрів шляху лише 2,29 літра бензину.

Футуристичний концепт "Very Light Car No.98", негласно охрещений глядачами конкурсу "вертольотом" і "яйцем на колесах", крім чудової економічності, завоював симпатії суддів завдяки дуже низькій вартості виробництва.

Як зауважив засновник Edison2 Олівер Каттнер, кінцева вартість його машини не перевищить 20 тисяч доларів. Звісно у випадку, якщо авто коли-небудь надійде у продаж.

Чотиримісний "Very Light Car No.98" побудований на сталевому шасі. Більшість деталей виготовлені з алюмінієвого сплаву, вага концепту становить 376 кілограми.

Водії і пасажири потрапляють у 4-місне авто так само як і в гоночному автомобілі - через вікно.

Кузов має форму краплі, що покращує аеродинаміку і сприятливо відбивається на економічності. Незважаючи на малопотужний 1,0-літровий двигун, концепт може розганятися максимально до 160 кілометрів на годину.

За свою розробку компанія Edison2 за підсумками конкурсу отримала приз у розмірі 5 мільйонів доларів. Не виключено, що виробник продовжить роботу над концептом і колись випустить серійний зразок.

Реклама:

Головне сьогодні