Тест

У Британії підуть з молотка акварелі Гітлера

Усі картини були намальовані приблизно у 1908-му році, коли Гітлер був лише маловідомим художником та заробляв собі на хліб випадковими підробітками, повідомляє The Daily Mail.

Майбутній нацистський лідер продавав свої пейзажі туристам, розповів представник британського аукціону Mullocks Річард Вествуд-Брукс.

[L]

"Виходити на вулицю із фарбами - то була його повсякденна діяльність, він був без копійчини", - зазначив він.

"Він намагався вступити до Віденської академії, аби продовжити кар'єру професійного художника, але дві його спроби провалилися", - нагадав експерт.

Саме невдачі Гітлера як художника розцінюються дослідниками як поворотний момент в історії. Якби тоді він одержав місце в академії, нині б його знали лише як звичайного художника, що малював гарні краєвиди, упевнений представник аукціону.

"Дослідники вважають, що через відмову розумом Гітлера заволоділа велика образа, що пізніше обернуло його на чудовисько. Вони вважають, що в ті часи академію очолювали євреї", - розповів Вествуд-Брукс.

Досі роботи Гітлера зберігалися в одному з маєтків у північній частині Австрії. До рук аукціоністів вони потрапили після того, як новий його власник раптом знайшов акварелі у шафі.

"За законом їх неможливо продати в багатьох країнах Європи, наприклад, у Франції та Австрії, оскільки вважається, що це прославляє нацистів. Ebay у цих країнах не прийняв би нічого, пов'язаного з ним, тож вони мають бути продані за межами країн", - зазначив представник аукціону.

Торги відбудуться 30 вересня на іподромі Ладлоу Рейскорс у графстві Шропшир.