У Донецьку з'явиться перший музей сучасного мистецтва

— 27 вересня 2010, 15:20

Старий завод ізоляційних матеріалів у Донецьку перетвориться на музей сучасного мистецтва, передає "Радіо Свобода".

Ініціатива культурного проекту здобула своє ім'я від назви заводу - "Ізоляція". Залізобетонний цех заводу повністю перетворять, збудують нові стіни, підлогу і дах. Залишаться лише форма: радянський мінімалізм нагадуватиме відвідувачам про індустріальне минуле Донецька.

На думку арт-директора проекту Анастасії Буцко, для Донецька з його бідним мистецьким життям, культурною ізоляцією - це проект унікальний.

"У місті лише одна картинна галерея, яка називається обласний музей. Там дві картини Айвазовського, ще Кустодієв один і грецькі вази. Музей дуже погано відвідують, бо там сплячі нянечки. У місті немає жодної галереї сучасного мистецтва, у місті немає практично нічого", - зауважила вона.

Кошти на перебудову заводу у мистецький об'єкт виділила меценат Любов Михайлова. А її батько - Іван Михайлов, незмінний директор Донецького заводу ізоляційних матеріалів, надав для культурних студій донецької молоді один із 12 цехів заводу.

"Ізолянти" відкриті до будь-яких пропозицій донецьких митців. Проект обіцяє бути некомерційним, незважаючи на те, що в його основі - приватний капітал.

Для донеччан перша експозиція сучасного мистецтва відкриється вже наступного року. Вона ілюструватиме поєднання вуличного мистецтва та "індастріелу".

Реклама:

Головне сьогодні