Кримські тролейбуси потрапили до Книги рекордів Гіннеса

— 28 вересня 2010, 12:22

Тролейбуси півострова Крим визнали найстарішим "рогатим" транспортом у світі й зафіксували цей факт у Книзі рекордів Гіннеса, пише "Комсомольська правда в Україні".

"Справді, більшість машин, що працюють на маршруті Сімферополь-Ялта, були вироблені ще в 1970-х роках. Усього в парку числяться 287 робочих тролейбусів, ще 200 розібрані і відновленню вже не підлягають", - повідомив гендиректор підприємства "Кримтролейбус" Віталій Нахлупін.

Незважаючи на те, що по кілька разів на рік підприємство опиняється на межі банкрутства, а гендиректора ледь встигають змінювати один одного, в "Кримтролейбусі" запевняють, що зовсім скоро гірською трасою пасажирів будуть катати абсолютно нові машини.

Тим часом грошей підприємству вистачає лише на половину всього запланованого ремонту техніки. Нахлупін констатував, що зношеність парку становить 96,8%.

Відомо, що електрообладнання, яке використовується на лініях, було закуплено та встановлено в період з 1958 по 1960 роки. Його зношеність складає більше 45%, при тому що ремонтувати контактні мережі треба при зношеності вже у 20%.

До цього Кримська тролейбусна лінія вже потрапляла в Книгу рекордів Гіннеса: маршрут Сімферополь-Ялта, протяжністю в 86 кілометрів, був відзначений як найдовший на планеті.

Реклама:

Головне сьогодні