У iPad з'явився конкурент - планшетник від Blackberry

— 28 вересня 2010, 15:57

Новий планшетник Playbook був представлений на конференції розробників Blackberry у Сан-Франциско, передає Бі-Бі-Сі.

На ринку планшетних комп'ютерів Playbook - перша розробка, орієнтована на ділового споживача.

"Це один з найбільш захоплюючих періодів історії нашої компанії", - зізнався головний виконавчий директор фірми RIM (Research In Motion), розробника смартфона Blackberry, Майк Лазарідіс.

Планшетник Playbook буде здатний підтримувати бездротовий зв'язок в системах Wi-Fi і Bluetooth.

У нього буде 7-дюймовий екран з камерами спереду і ззаду - для відеоконференції, яка є важливим елементом, що приверне ділових споживачів.

На Playbook буде встановлена не нова операційна система OS6, яка використовується на останніх виробах Blackberry, а програма нещодавно придбаної фірми RIM QNX, що володіє значним досвідом у виробництві комунікаційних систем для автомобілів.

Нова операційна система розроблена спеціально для планшетного комп'ютера і дозволить обійти труднощі підлаштування операційної системи смартфона до платформи планшетника.

Playbook не підтримує зв'язок 3G, але може приймати пакети даних 3G за допомогою прив'язки до смартфону Blackberry.

"RIM вирішила виготовити кращий професійний планшетник з найпередовішими характеристиками і однією з найбільш надійних та гнучких операційних систем", - зауважив головний виконавчий директор RIM Майк Лазарідіс.

"Blackberry Playbook від RIM, схоже, стане реальним суперником для iPad, використовуючи імідж ділового інструменту, а не чергової розважальної штучки", - сказав редактор сайту Pocket-Lint, що спеціалізується на мобільних технологіях, Стюарт Майлс.

У секторі смартфонів RIM, згідно з даними компанії ComScore, знаходиться попереду з 39,3-відсотковою часткою ринку.

На кінець липня частка iPhone в США становила 23,8%, а частка Android, виробленого Google - 17%.

RIM планує почати доставку планшетника корпоративним клієнтам у жовтні цього року. У магазинах же Playbook з'явиться на початку 2011-го року.

Точну ціну пристрою не розголошують. Проте в RIM говорять, що вона буде ближче до нижньої межі цін на планшетники, які вже є на ринку.

Реклама:

Головне сьогодні