Побутова хімія підвищує ризик розвитку раку?

— 29 вересня 2010, 11:24

У ході свого дослідження науковці прийшли до висновку, що активне використання засобів для миття і чищення підвищує ризик виникнення онкологічних захворювань у два рази.

Звіт про свою роботу вони опублікували в журналі Environmental Health, пише Newsru.

Дослідження проводилося шляхом телефонного опитування 787 жінок, які проходять лікування з приводу раку грудей, та 721 жінки з контрольної групи.

Усіх респондентів просили відповісти на питання, пов'язані з використанням побутової хімії для прибирання, а також засобів для дезінфекції. Виходячи з отриманих даних, дослідники прийшли до висновку, що жінки, які активно користуються побутовою хімією в два рази частіше хворіють на рак молочної залози.

Крім того, з'ясувалося, що небезпеку для жіночого здоров'я можуть представляти не тільки засоби для прибирання, але і освіжувачі повітря та засоби для боротьби з цвіллю.

Дослідники допускають, що в їх дослідженні може бути похибка, тому що жінки, які проходять лікування з приводу раку молочної залози, приділяють більше уваги тому, які препарати вони використовують і наскільки часто. Вчені також відзначають, що отримані дані потребують подальшого вивчення.

Реклама:

Головне сьогодні