Тест

У Раді вирішили, що вагітність - це не праця

Верховна Рада відмовилася відновити норму щодо зарахування до страхового стажу періоду перебування у відпустках у зв'язку з вагітністю і пологами.

За відповідні зміни до закону про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, авторами яких є регіонали Олександр Стоян, Василь Хара і Ярослав Сухий, проголосували 38 депутатів з 226 необхідних.

Як зазначається у пояснювальній записці до документу, ці зміни мали би "не допускати зниження коефіцієнту заробітної плати (доходу) застрахованої особи, який враховується при обчисленні пенсії, та сприяти посиленню рівня пенсійного забезпечення громадян".

Автори документу наголошували, що "при обчисленні розміру заробітної плати (доходу) для обчислення пенсії за бажанням застрахованої особи можуть виключатися періоди перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х річного віку".

Передбачалося, що за бажанням застрахованої особи при обчисленні розміру заробітної плати (доходу) для обчислення пенсії можуть виключатися періоди перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х річного віку.

Українська правда