Google випустив безпілотне авто на вулицю

— 11 жовтня 2010, 11:16

Інженери з компанії Google провели успішні випробування автомобіля без водія на вулицях Сан-Франциско, передає Бі-Бі-Сі.

На даху машини встановлено відеокамери, радарні датчики і лазерний далекомір, які дозволяють їй "бачити" інших учасників руху.

Щоправда, під час випробування у машині сидів резервний водій, який спостерігав за екранами камер і був готовий у будь-який момент взяти керування на себе.

У компанії Google вважають, що такі автомашини в майбутньому зможуть зменшити затори на дорогах.

Доктор Себастіан Трун, який розробляв програмне забезпечення машини, вказує, що такі машини вже проїхали 140 000 миль американськими дорогами.

Вони не раз перетинали знаменитий міст Золоті Ворота в Сан-Франциско, їздили вузькими вулицями міста і навіть навколо озера Тахо.

Безпілотне авто від Google цього разу таки було під наглядом резервного водія, що сидів на пасажирському місці

Виїзди таких машин на автомагістралі, за словами розробників з компанії Google, у цілому проходили без пригод, за винятком одного випадку, коли такому автомобілю в'їхали в корму перед світлофором.

Професор Трун наводить цифри Всесвітньої організації охорони здоров'я, згідно з якими у світі щорічно від дорожніх пригод гинуть 1,2 мільйони людей.

На думку науковця, ця цифра може бути зменшена за рахунок введення автомобільних комп'ютерних систем управління.

Компанія Google вже не перший рік займається розробкою карт і систем орієнтації на місцевості - Google Maps і Google Street View.

Реклама:

Головне сьогодні