Нобеля з економіки розділили на трьох

— 11 жовтня 2010, 15:38

Лауреатами Нобелівської премії з економіки за 2010 рік стали Пітер Даймонд і Дейл Мортенсен з США, а також Крістофер Піссарайдс з Великобританії - автори методу аналізу попиту та пропозиції на різних ринках, пише Німецька хвиля.

Як повідомив у понеділок, 11 жовтня, у Стокгольмі Нобелівський комітет, вчені були удостоєні нагороди "за розробку методів аналізу ринку, заснованих на пошуку відхилень".

Ці методи дозволяють виявити труднощі урівноваження попиту і пропозиції. Створена вченими модель, допомагає пояснити, який вплив надає економічна політика уряду на ринок праці, показники безробіття і рівень заробітних плат.

[L]Зокрема, за допомогою цього методу можна зрозуміти, чому, незважаючи на велику кількість безробітних, на ринку праці існує нестача кадрів.

Метод, розроблений Даймондом, Мортенсеном і Піссарідесом, можна застосовувати і в інших областях, зокрема, щодо ринку нерухомості.

Сума Нобелівської премії з економіки становить близько 10 мільйонів шведських крон або трохи більше 1 мільйона євро в перерахунку на єдину європейську валюту. Нагородження лауреатів відбудеться 10 грудня в Стокгольмі.

Реклама:

Головне сьогодні