З 20-річного замороженого ембріону народилася здорова дитинка

— 11 жовтня 2010, 16:41

Народженню малюка передували 10 років невдалих спроб його матері завагітніти шляхом екстракорпорального запліднення, пише The Daily Mail.

Заморожений ембріон, що належав іншій парі, був імплантований у матку 42-річної американки, а в травні вона стала мамою хлопчика вагою близько 3 кілограмів.

[L]

П'ять ембріонів були створені у 1990-му році. Після того, як один із них був успішно імплантований, пара пожертвувала решту "на всиновлення", і їх було заморожено.

Два десятиліття потому ці чотири ембріони й були запропоновані пацієнтці та її чоловіку у клініці, де вони проходили лікування від безпліддя.

По завершенні процесу "розморожування" живими лишилися тільки два ембріони, їх і підсадили у матку жінки. Один із них успішно імплантувався й у належний термін на світ з'явився довгоочікуваний малюк.

Біологічно він є єдинокровним братом тій дитині, що народилася у 1990-му році.

"Вона тривалий час проходила лікування, була нашою пацієнткою у 2000-му році. Це наполеглива леді", - каже директор Jones Institute for Reproductive Medicine Серджіо Енінджер про породіллю.

Саме він став автором дослідження, яке довело, що час перебування ембріонів у замороженому стані не заважає їм перетворюватися на здорових малюків. Деякі ж лікарі вважають, що ембріони можна зберігати й по 40 років.

У 2005-му році мешканка Сан-Франциско, 45-річна Деббі Бізлі народила донечку Лейну, чий ембріон перебував у замороженому стані з 1992-го року.

Реклама:

Головне сьогодні