Сліпий пес одержав змогу "бачити" завдяки пластиковим вусам

— 13 жовтня 2010, 11:38

Коли в 10-річної Доллі розвинулись катаракти обох очей, вона повністю втратила зір та, рухаючись, весь час на щось наштовхувалась, пише The Daily Mail.

"Ми могли давати раду із діабетом, але, коли вона осліпла, я відчув себе справді безпорадним", - згадує її господар Брайян Чедвік.

Ветеринар Джоанн МакСелланд прийшла на допомогу тварині, прикріпивши до її нашийника довгі пластикові вуса. Завдяки їм Доллі одержала змогу відчувати предмети навколо себе та обирати правильний шлях.

Фото Бі-Бі-Сі

Цей революційний винахід насправді повернув життя улюблениці хазяїна, запевняє він.

"Ефект вусів проявився майже одразу. За кілька годин вона навчилася відчувати свій шлях навколо будинку", - розповідає він.

[L]

"Мені й досі не віриться, як настільки проста річ змогла так допомогти Доллі", - каже господар.

Лікування Доллі проходило в благодійному ветеринарному закладі PDSA. Чотирилапа пацієнтка стала там справжньої зіркою, її зображення з'явилося у журналі та буклетах організації.

"Доллі - чудовий компаньйон та рідко відходить від мене. Попри свою сліпоту, вона живе повним життям, як і раніше, є веселою та жвавою", - каже Чедвік.

Нині собака вже добре вивчила розташування свого будинку й навіть не мусить весь час носити свій диво-нашийник. Хазяїн надягає його на Доллі лише під час прогулянок.

Її незвичне "вбрання" стало постійною темою для обговорення у місцевому парку, розповідає він.

Реклама:

Головне сьогодні