Вчені розробили хліб зі смаком радості
Доведено, що між виробленням в організмі людини серотоніну і його настроєм існує прямопропорційний зв'язок. Тобто чим більше цього гормону потрапляє у кров, тим більше ми радіємо.
Виходячи з цього, міжнародна група вчених вирішила випустити хліб "нового покоління", який буде містити серотонін рослинного походження, пише Medpuls.
Творцями рецептури унікального хліба виступили фахівці компаній "Хімавтоматика" (Росія), Vidya Herbs (Індія) і Future Ceuticals (США), що спеціалізуються на розробці продуктів майбутнього.
До його складу вчені включили рослинний серотонін, що міститься в обліписі.
У Каліфорнії, Японії й Індії "звеселяючий хліб" з'явиться на прилавках магазинів вже на початку 2011-го року. А в Росії - не раніше, ніж через 2-3 роки. На думку експертів, ринок пострадянського простору поки ще не готовий до такого ноу-хау.