У продуктах в Харкові виявили ГМО
Досліди проводилися в першому в Харківській області відділенні молекулярно-генетичних дослідів, повідомляє Ліга.net.
Для досліджень закупили кондитерські, молочні та жирові вироби, м'ясо, фрукти, овочі, харчові та смакові добавки, пекарські суміші, сухі сніданки і концентрати, крупи, пшеницю, соняшник, сою, кукурудзу, цукровий буряк та борошно.
Протягом року фахівці відділення виявили генетично модифіковану ДНК у 3,5% від загальної кількості перевірених зразків.
При цьому 0,6% зразків містило понад 0,9% генетично модифікованої ДНК - саме ця продукція, пояснюють фахівці, відповідно до діючого законодавства, підлягає обов'язковому маркуванню на наявність ГМО.
Зокрема, понад 0,9% ГМО містили ковбаси, харчові добавки, соя і кукурудза. Вміст ГМО менше 0,9% виявлено в м'ясних виробах (переважно ковбасах), м'ясних напівфабрикатах, харчових та смакових добавках, сухих сніданках, крупах, борошні, пшениці.