У поліклініках вакцини проти грипу не буде - медики

— 19 жовтня 2010, 13:48

Цієї осені від грипу в поліклініках не зробити щеплення. Вколотися прямо зараз (а щеплення рекомендують робити за два тижні до старту епідемії, яка може початися вже в листопаді) найпростіше, звернувшись в приватну клініку, пише Сегодня.

У київських поліклініках вакцини немає, а зробити щеплення можна лише в чотирьох приватних клініках. Коштувати це буде від 110 до 198 гривень, включаючи огляд лікаря.

"Все, що ми закуповуємо за рахунок бюджету місцевого, піде в інтернати для дітей і в будинки престарілих. Не вивчивши потреб населення у вакцині, закуповувати її - це викидати гроші на вітер. Тому в поліклініках вакцини не буде", - розповів заступник начальника столичного міського відділу охорони здоров'я Володимир Загородній.

[L]За його словами, планується, що в інтернатах будуть кабінети для вакцинації, які зможуть висилати бригаду лікарів для бажаючих зробити щеплення. Це коштуватиме приблизно стільки ж, як і в приватних клініках.

Можна також купити вакцину в компанії-імпортері (59 - 75 гривень) та вколотися нею у районній поліклініці за 20-30 грн.

"Поки в Києві з п'яти зареєстрованих вакцин є тільки французький "Ваксигрип" і російський "Грипол". Російська вакцина містить імуностимулятор, тому її небажано колоти при вагітності", - розповів головний імунолог міського відділу охорони здоров'я Олег Назар.

За даними Українського центру грипу, за тиждень кількість хворих на грип у країні збільшилося всього на 1,8% (з 50 859 до 51 801 хворого).

"Очікуємо епідемію в листопаді-грудні. Залежить від погоди: якщо будуть опади, то прийде швидше", - говорить директор центру Олександр Гриневич.

Реклама:

Головне сьогодні