Мозок людини може розпізнавати форми предметів за звуком - науковці

— 22 жовтня 2010, 11:04

Дослідження, яке провели науковці з Монреальського інституту неврології The Neuro Університету Макгілла, представляє нові відомості відносно пластичності мозку і того, як він сприймає навколишній світ.

Крім того, його результати, опубліковані в журналі Experimental Brain Research, відкривають додаткові можливості для допомоги незрячим людям або з послабленим зором.

[L]

Подібно до дельфінів, які застосовують ехолокацію, аби досліджувати своє оточення, наш мозок здатен навчитися розпізнавати форми, представлені звуком, пише Science Daily.

Протягом дослідження піддослідні з зав'язаними очима тренувалися розпізнавати просторову інформацію, використовуючи звуки, відображені від абстрактних форм.

У результаті експериментів учасники навчилися співставляти одержану слухову інформацію із різними формами предметів.

"Ми живемо в світі, де сприймаємо об'єкти, застосовуючи інформацію, яка надходить з багатьох сенсорних входів", - каже невролог із The Neuro та один із очільників International Laboratory for Brain Music and Sound Research Роберт Саторре.

Проведені дослідження виявили в мозку зону, яка інтегрує інформацію, що надходить з різних сенсорних входів, створюючи повну картину.

Результати, одержані The Neuro, підкріплюють гіпотезу, що наше сприйняття об'єкту або події в кінцевому рахунку відбувається на абстрактному рівні, за сенсорними вхідними моделями, у яких вони представлені.

Реклама:

Головне сьогодні