В італійському містечку заборонять міні-спідниці

— 26 жовтня 2010, 11:00

Мер міста Луїджі Боббіо, представник правоцентристської партії "Народ свободи", говорить, що його мета - позбавитися від "вульгарних, нестриманих або тих, які просто погано поводять себе" людей.

Нові правила, за його словами, будуть сприяти "відновленню міського етикету і сприяти цивільному співіснування", повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Нічого надто відвертого", - так звучить новий лозунг мера Боббіо.

До слова, дрес-код, який він планує ввести, передбачає заборону не тільки на міні-спідниці, а й на джинси, які низько сидять.

Крім того, в Кателламаре-ді-Стабіл буде заборонено засмагати поза пляжем, грати у футбол в громадських місцях, а також богохульствувати. А порушникам загрожуватиме штраф розміром від 25 до 500 євро.

"Я думаю, це правильне рішення. Це ж ще і шлях до боротьби зі зростаючою проблемою сексуальних домагань", - сказав в інтерв'ю газеті Cronache di Napoli настоятель місцевої парафії дон Пауло Чечера.

Кателламаре-ді-Стабіл - один з багатьох італійських міст, які вирішили скористатися додатковими повноваженнями, які надав мерам уряд Сильвіо Берлусконі.

Наприклад, в деяких містах вже заборонено будувати піщані замки, цілуватися в машинах, годувати бродячих котів, носити дерев'яні шльопанці або включати у вихідні газонокосарки.

Реклама:

Головне сьогодні